Duty/Standby regelmodule

Voor kritieke fabrieksactiviteiten zijn meer reservefuncties nodig. Bijvoorbeeld in de vorm van een pomp of een ander apparaat. Om deze reservefuncties te kunnen bieden, moeten de apparaten automatisch reageren op fabrieksomstandigheden zoals apparaatuitval.

Deze apparaten hebben niet alleen een reservefuncties, maar kunnen ook de werkbelasting gelijkmatig verdelen of 'onderhoudsbewuste’ opties bieden, zoals bedrijfsurenregistratie en automatische omschakeling.
 
De duty/standby-regelmodule is één van de regelmodules uit het assortiment van Eurotherm Process Automation die over deze functies en andere efficiënte regeltechnieken beschikt.

Met de duty/standby-regeling kunnen twee apparaten meestal van het type aan/uit of aandrijving met variabele snelheid worden bediend met een redundant element. Elk apparaat heeft voldoende capaciteit om aan de behoefte van de fabriek te voldoen en dus is er normaal gesproken altijd maar één apparaat in bedrijf. Mocht dit apparaat uitvallen, dan wordt het andere apparaat automatisch in werking gesteld.

Het ene apparaat is het ‘duty-apparaat’ en het andere het ‘standby-apparaat'. De keuze welk apparaat dienst doet als ‘duty’ wordt de ‘Service’ genoemd. Onder normale bedrijfsomstandigheden is ‘duty’ in bedrijf en ‘Standby’ niet.

Enkele functies van de duty/standby-regelmodule zijn:

 • Selectie van het duty/standby-apparaat door operator in de handmatige stand 
 • Omschakeling in geval van apparaatuitval of onder bepaalde procescondities in de automatische stand 
 • Vloeiende overdracht 
 • Apparaatstatus en bedrijfsurenregistratie

 

Selectie door operator van duty/standby-apparaat

Onder normale bedrijfsomstandigheden kan de operator kiezen voor een omschakeling zodat het standby-apparaat in werking wordt gesteld. Zodra de regelmodule het standby-apparaat met succes heeft opgestart, wordt de Service gewijzigd. Na een uitval van het ‘duty-apparaat’ kan de operator er ook voor kiezen om van het ‘standby-apparaat’ de ‘duty’ te ‘maken’, zonder de status van de apparaten te wijzigingen.

 

Omschakeling bij apparaatuitval of een procesconditie

In geval van een apparaatuitval of als gevolg van een procesconditie kan de regelmodule de regelapparaten in slechts één richting te programmeren. Dit wil zeggen automatisch het standby apparaat in werking stellen als gevolg van het uitvallen van het duty apparaat, maar niet het duty apparaat in werking stellen wanneer het standby apparaat uitvalt.

 

Vloeiende overdracht

De operator selecteert de handmatige of automatische stand door middel van een vloeiende overdracht. Hierdoor voorkomt hij abrupte wijzigingen in de uitvoer die de veldapparatuur kunnen beschadigen en het fabricageproces kunnen destabiliseren.

 

Apparaatstatus en bedrijfsurenregistratie

De regelmodule biedt een uitgebreide mens-machine interface door middel van een continue controle van de apparaatstatus en de alarmeringsmogelijkheden. Ook extra opties zijn mogelijk, zoals bijhouden van de bedrijfstijd van elk apparaat voor onderhoudsdoeleinden.

Enkele voordelen van de implementatie van een duty/standby-apparaat zijn:

 • Redundantie 
 • Eenvoudiger onderhoud 
 • Snelle foutdiagnose 
 • Vermindering/opheffing van stilstandstijd
Waarom kiezen klanten voor Eurotherm?
 • Wereldwijde expertise en ervaring in het leveren van farmaceutische en biotechnologische oplossingen.
 • Bewezen track record in het snel leveren van oplossingen met optimale ROI (Return on Investment).
 • Meer dan 40 jaar ervaring in regelingen, data management en schaalbare automatiseringsoplossingen.
 • Kosteneffectieve oplossingen om de betrouwbaarheid en efficiency van uw processen gedurende hun volledige levenscyclus te verbeteren.
 • Bewezen expertise in het werken en integreren met meerdere leveranciers en platforms.
 • Gespecialiseerde teams met uitgebreide ervaring in het valideren van systemen.
 • Wereldwijde expertise, lokaal support en ondersteuning.
 • Een team om mee samen te werken, een partnerschap voor succes.
What our customers say about us

"When I came for the supplier audit I got a warm feeling for this company. I knew I am going to have the first release of the software, but was confident that Eurotherm will deliver. To be honest I was expecting to have many issues, in fact we had very few. The project has gone very smoothly."

Astra Zeneca, Macclesfield - Large Scale Lab FacilityIt has been a great team work. It has gone very well, and I wish every other project was like this."

Jacobs Engineering"Quality of documentation made my life easy. Best validation documentation I have ever seen."

ITS"The company has a long history of working to formal design design standards and this is reflected in a well developed and cohesive set of procedures. There is no doubt that Eurotherm have the capability to implement software development to the standards sought."

Merck Sharp & Dohme, Cramlington, Newcastle-upon-Tyne

Stability Rooms Environmental Monitoring System

Schneider Electric © 2019